Kadına Şiddet? Kadın? İnsan? Canlı? Hak?

Kadına şiddet nedir biliyor musun sevgili dostum?
Kadın nedir onu biliyor musun?
Biliyorum dersen kötü! Çünkü her kadın bambaşka, biricik. "kadın" tanımı yapabilmen kadına şiddet aslında senin. kadın şöyle, kadın böyle, şudur budur diyebilmen de.

Genlerle ilgili bir şey değil "kadın" olmak. Giyilen etekle, yüksek topukla, uzun saçla, doğurmakla, büyük kalçayla, gelişmiş meme dokusuyla, bir zardan gelen kanla hiiçç alakalı değil.

Kadını kalıba sokmak en şiddetli "kadına şiddet" bence.
Kadınların kendilerini "başkaları" için kalıplamaya çalışması daha da kötüsü. Kadın en çok kendine şiddet uyguluyor gibi geliyor bana ve işte önce bundan sıyrılması gerektiğine inanıyorum. Bugün öncelikle kendimize uyguladığımız şiddeti önlemeye yönelik adımlar atmamız gerek hepimizin bence. Sonrası kendiliğinden gelecektir.

25 Kasım tecavüze uğrayıp öldürülen üç kız kardeşi, Mirabal Kardeşleri, anımsatır ve kadının kendinden emin halinin (ifade acı ama) "ölüsünün" bile bir diktatörün devrilmesine katkı koyabileceğini hatırlatır. Şiddetin her türlüsünü reddeden kadınlar çoğalsın dileyerek, kadına şiddete hayır deyip ota böceğe çiçeğe kediye çocuğa yaşlıya zulmeden kadınlar görmemeyi dileyerek...

Işığın gücü & Sevginin sıcağıyla,
LazyCrazyMommy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir